Om tot een hechte en effectieve samenwerking te komen, dienen teamleden elkaar te begrijpen vanuit hun eigen authentieke zelf. Met de teamontwikkelingstraining leert iemand de taal te spreken van een teamlid en mee te bewegen, zonder daarmee de eigen authentieke kwaliteiten te kort te doen.


Het paard heeft geen vooroordeel, maar observeert en reageert enkel op de situatie waarin hij zich bevindt. Deze leerschool helpt een teamlid ook zonder een (voor)oordeel in contact te staan en samen te werken met een ander en te reageren op de situatie, zonder bepaalde verwachtingen.


Vrij van oordeel, zonder filter

Vrij van oordeel, zonder filter

Het paard houdt ons een spiegel voor, vrij van oordeel en zonder filter. Ons gedrag en onze (non-verbale) communicatie brengt direct een reactie bij het paard teweeg; directe en eerlijke feedback dat ons laat zien hoe ons gedrag van invloed is op een ander.

Onderscheid je als coach met het paard als co-trainer

Onderscheid je als coach met het paard als co-trainer

Het paard laat zien welke kleine gedragsveranderingen van grote invloed kunnen zijn op een ander, een team of een heel bedrijf. Doordat het paard een spiegel voorhoudt, waarmee hij ongefilterde en oordeelvrije feedback geeft, leert iemand zijn of haar authentieke leiderschapskwaliteiten kennen en ontketenen. Met een EAHAE training help je mensen patronen te doorbreken, te handelen vanuit hun authentieke zijn en bewust op het in beweging zetten van een ander aan te sturen – zonder te oordelen over goed of fout.

“Het was eigenlijk gewoon een kwestie van tijd. Naast ruime ervaring als trainer en coach ontwikkelde ik de laatste jaren ook een grote interesse voor paarden.”

Martin Madern
Het EAHAE Certificaat

Het EAHAE Certificaat

Het EAHAE certificaat is bestemd voor leiderschapscoaches en trainers. Om het certificaat te behalen dien je, naast ervaring als coach, de nodige ervaring met paarden te hebben. Het EAHAE certificaat is te behalen met de een 2 ½ daagse intensieve training. Ook kan er gekozen worden voor een 5 daagse partner training.

Na de trainingen ben je gecertificeerd om leiderschapstrainingen te geven volgens de HorseDream methode. Met het certificaat maak je deel uit van een waardevol internationaal netwerk aan HorseDream partners en trainers. Er zijn op het moment meer dan 150 partners aangesloten bij EAHAE en zo’n 500 TTT trainers en coaches.

De belangrijkste leer- en speerpunten volgens onze cliënten

Meer authentieke communicatie

Meer wederzijds respect en vertrouwen

Erkenning van waarde van gezamenlijk leiderschap

De aandacht voor de omgeving, het team en zichzelf

Het begrijpen van het belang van duidelijke rolverdelingen en verantwoordelijkheden

Effectieve samenwerkingen tijdens onzekere situaties

Lees klantervaringen

Onze klanten