De volgende 4 lessen en kenmerken staan centraal bij de HorseDream® methode:

Ontvang ongefilterde feedback, vrij van oordeel – voor een mens onmogelijk om te geven

Leer de taal spreken van de ontvanger, zonder af te doen aan je eigen authenticiteit

Waan je buiten je comfortzone, leer de vaardigheid om jezelf leiding en richting te geven

Kom jezelf tegen en leer je sterkste – authentieke – zelf te zijn in iedere situatie

Je kunt van alles leren over leiderschap, het paard tilt dit ‘alles’ naar een heel ander niveau door je leiderschap te laten ervaren

Je kunt een ontelbaar aantal managementboeken erop naslaan of menig leiderschapstrainingen bijwonen om het geheim tot succesvol leiderschap te leren kennen; alleen het paard laat je zien en ervaren wat jouw unieke leiderschapskwaliteiten écht voor een effect hebben op een ander.

Je kunt van alles leren over leiderschap, het paard tilt dit ‘alles’ naar een heel ander niveau door je leiderschap te laten <span class='color-yellow'>ervaren</span>

Waarom kan het paard je zoveel meer bijbrengen dan menig managementboek of leiderschapstrainer?

De reactie van het paard is eerlijk en vrij van oordeel


De reactie van het paard is eerlijk en vrij van oordeel. Paarden geven ons directe en oprechte feedback, zonder filter, zonder verwachtingen of vooroordelen. Dit maakt paarden tot een objectieve, goede en soms confronterende spiegel – een spiegel die een mens nooit kan vormen. In deze spiegel zien wij direct het effect van ons handelen op onze omgeving.

Door deze samenwerking met het paard aan te gaan, kunnen wij toetsen wie wij écht zijn. Het paard reageert namelijk het beste op ons als we onze ‘authentieke zelf’ zijn. Dit leert ons ‘oprecht’ te zijn in ons handelen. Door buiten onze comfortzone te treden, ervaren wij wie wij écht zijn.

In het contact met een medemens is er altijd sprake van een filter; een waardeoordeel, beleefdheid of eigenbelang. Hierdoor krijgen we doorgaans geen duidelijke en oprechte feedback. We kunnen niet écht zien wat wij teweeg brengen, we vertonen sociaal gewenst gedrag.

In het contact met het paard bestaat er geen filter. Het paard laat je direct zien wat jouw houding of gedrag daadwerkelijk voor een impact heeft op een ander. Hierdoor kunnen wij ons afvragen of deze impact bewust en gewenst is. Dit stelt ons in staat om op eigen wijze te handelen, bewuster en op positievere wijze in contact te staan met onze omgeving en beter samen te werken.

Met de HorseDream® methode groei je als persoon, als team en als bedrijf. Leer de taal spreken van de ontvanger en tevens trouw te blijven aan jezelf en te spreken vanuit jouw kracht.

Founder van de HorseDream<sup>®</sup> methode
Ben je benieuwd hoe de carrière van Gerhard J. Krebs zich voortzet en wat hem heeft bewogen om met HorseDream te starten? Lees meer en bekijk de video.

Founder van de HorseDream® methode

Gerhard J. Krebs, EAHAE-oprichter en directeur van G&K HorseDream® GmbH, geboren in 1949 in Hamburg, Duitsland, studeerde in 1987 af aan de Universiteit van Hamburg, waar hij zijn diploma’s in Political Science en Hedendaagse Duitse Literatuur behaalde. Van 1978 tot 1983 werkte hij voor Daimler, waarna hij in 1983 een nieuw functie bekleedde bij een bedrijf dat zich richtte op moderne communicatie. Daarnaast was hij ook werkzaam als IT trainer.

Van oorsprong de eerste Horse Assisted Training in Europa

Van oorsprong de eerste Horse Assisted Training in Europa

In 1996 startte Gerhard met HorseDream®, waarmee hij de eerste Horse Assisted Training in Europa ontwikkelde. Met deze training betrad hij de seminarmarkt in 1998. Sinds 2004 leidt hij trainers op voor leiderschapstrainingen, teambuilding en changemanagement. In augustus 2004 richtte hij EAHAE international op. Hij geeft zijn trainingen met behulp van paarden die op natuurlijk wijze in kuddes leven en getraind zijn om met mensen te werken die geen enkele ervaring hebben met paarden.